Over het werk

 

Mijn beelden voor de openbare ruimte ontstaan binnen kaders. Ze haken in op de historische context, de gebruikers en de ruimtelijke situatie waardoor het beeld specifiek op de plek thuis hoort. Ik word daarbij vaak geïnspireerd door dieren en de natuur. De dieren spreken je aan met hun eigen karaktertrekken en de emoties die ze hebben.Mijn werk is vrijwel altijd figuratief en wordt als toegankelijk ervaren. Toch zit er ook een gelaagdheid in waardoor het beeld ook langer interessant blijft.

Ik ben communicatief en sociaal ingesteld en kan goed luisteren naar de wensen en behoeften van betrokken partijen zonder daarbij mijn eigen originaliteit te verliezen. Ik zie het als een onderdeel van het ontwerpproces waardoor het beeld bij de plek gaat horen en de draagkracht van de omgeving groeit.Door mijn opleiding architectonische Vormgeving/ Monumentaal aan Artez en mijn werk op Hogeschool Larenstein bij de landschap ontwerpers ben ik vertrouwd met  de werkwijze van aanverwante ontwerp disciplines binnen de openbare ruimte.

Naast mijn opdrachten maak ik ook vrij werk op mijn atelier. Ik  gebruik verschillende materialen zoals keramiek, textiel, brons en papier. In deze beelden komen veel dieren voor die een verhaal vertellen of een emotie uitdrukken. Soms zitten ze aandoenlijk in hun hoekje, “laat mij maar even zitten waar ik zit”, of zijn ze opgediend in een pan. Er zijn ook trotse en slimme dieren en andere vreemde figuren uit een sprookjesachtige fantasiewereld. Ook planten en landschappen vormen een inspiratie. Ik verwonder me over de vormen en schoonheid in de natuur van bijvoorbeeld zaaddozen, schors, wortels en bloemen.  Deze vormen boetseer of haak ik dan of ik doop ze in de was. Zo ontstaan weer nieuwe werelden. Veel werk ontstaat intuïtief.

Mijn honden portretten zijn meer dan een fotografisch gelijkend portret. Het zijn tekeningen en schilderijen waarin in je de hond herkent, maar ook het handschrift van de maker. Ik ga bij mensen langs om de hond te leren kennen en foto’s te maken. Daarna ga ik op mijn atelier met de foto’s aan de slag en maak ik een tekening waarbij ik het karakter van de hond probeer te treffen. De tekeningen worden voornamelijk in krijt en aquarelverf gemaakt, maar ook schilder ik met acrylverf.
De kosten voor een portret zijn € 250 en de afmetingen zijn ongeveer 35 bij 50 cm.

Daarnaast maak ik illustraties bij beleid van gemeenten of overheid. Dit kan ook in opdracht van andere bedrijven. Juist de handgetekende illustratie is een verrijking van een digitale folder, tijdschrift etc.